Žuti prsluci nastavljaju sa protestima

444

Žuti prsluci su za danas najavili nova okupljanja širom zemlje, a akcenat će biti stavljen na apolitični aspekt pokreta poslije diplomatskih tenzija nastalih sa Italijom zbog sastanka potpredsjednika Luiđija di Maja s pripadnicima pokreta “Žuti prsluci”.

Vođe pokreta koje su se distancirale od tog sastanka najavile su pored skupova u većim gradovima i skup u blizini granice sa Italijom jer žele da objasne italijanskim medijima da su apolitični pokret i da ne žele pomoć od političara, pa ni od Italijana.

Sastanak lokalnog predstavnika “Žutih prsluka” Kristofa Šalansona sa Di Majom kritikovana je unutar pokreta, a francusko Ministarstvo inostranih poslova opozvalo je na određeno vrijeme ambasadora u Rimu.

Žuti prsluci su za danas najavili protest u aveniji Jelisejskih polja u Parizu, kao u većim gradovima, Bordou, Turluzu, Nici, Renu i Lionu.

Kako prenose francuski mediji, današnji protesti će biti održani pod motom “Naša sloboda do granice sa Italijom”, dok su prošle subote skupovi bili posvećeni onima koji su bili povrijeđeni na protestima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA