Znakovi da vaša veza nije idealna

359

U svakoj vezi postoje problemi, koje ne treba tolerisati. Ukoliko se neke situacije konstantno ponavljaju, ne bi trebalo da živite u zabludi da je vaša veza savršena.

Vaše potrebe su podjednako važne

Zdrava veza podrazumijeva da vam je oboma lijepo i da zajedno uživate u vašem odnosu, zato nemojte stavljati potrebe svog partnera ispred svojih, tačnije nemojte to konstantno raditi. Veza je teren na kome obe strane podjednako uživaju u poznatom. Dakle, ako je on vaš prioritet, morate i vi biti njegov, a ako nije tako, ne bi trebalo da budete par, jer kada ste sami svako je sebi prioritet broj jedan.

On ne stoji iza svojih riječi

Vi naravno rješavate sve nesuglasice mirnim razgovorom, a kada partneru ukažete na njegove greške, on obeća da ih više neće ponavljati, međutim, sve se svodi na prazna obećanja. Ovo je situacija u kojoj možete vidjeti da vaš partner nije čovjek od riječi i da sa njim ne možete planirati pouzdanu budućnost, a to nije ono što vam treba.

Uvijek imate opravdanje za njegove postupke

Umjesto da stalno pronalazite opravdanja, za njegovo, nedopustivo ponašanje, vrijeme je da kažete dosta i da mu skrenete pažnju na stvari u kojima griješi. Ako nije spreman da se potrudi i promijeni svoje loše navike, kako bi na taj način poboljšao vaš odnos, znači da mu do vas nije dovoljno stalo i da je sam sebi najvažniji.

Nemate više samopouzdanja

Kada ste u zdravoj i srećnoj vezi vi blistate i puni ste samopouzdanja, dok loša veza na vas utiče potpuno suprotno. Ukoliko vam veza u kojoj ste ne prija, potrebno je da zbog svoje, ali i partnerove sreće stavite tačku na tu priču.

Nema potrebe da sebe zavaravate da ste u srećnoj vezi, ako to niste. Bitno je da poštujete i volite sebe i ne dozvolite da pred nekim transparentnim znakovima zatvarate oči. Što prije okrenete novu stranicu, prije će vam se pružiti nova šansa za sreću.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA