Željomanija trese Doboj!

1369

Na vanrednoj Skupštini FK Željezničar, u januaru, na kojoj su prihvaćene ostavke uprave, izabrano je novo rukovodstvo kluba na čelu sa legendom dobojskih Plavih, Savom Mihajlovićem.

Nova uprava, sastavljena od roditelja djece koji treniraju u mlađim selekcijama našeg kluba, je akcijom „Kupi ulaznicu, postani dio Željinog tima“ za veoma kratko vrijeme pokrenula pravu lavinu interesovanja i želje kod svojih sugrađana, da bez obzira na nacionalno, klubsko, političko ili bilo koje drugo opredeljenje pomognu Želji da ostane u Trećoj ligi.

Dobojlije su prepoznale pozitivne vibracije u klubu, a masovan odziv građana je znak da Dobojlije vole Želju. Akcija, koja se vodi putem društvenih mreža, izazvala je veliku pažnju i dobila podršku van granica Doboja, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, pa je tako podržana i iz USA, Kine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Austrije, Slovenije, Njemačke i Švajcarske.

Unazad desetak dana, nova uprava u klub dovela je Šefa stručnog štaba Slobodana Ostojića koji će uz Dragana Đurđevića – Ćiru, Olivera Cvijetića – Olija i Zorana Kadijevića dr specijaliste medicine sporta, činiti novi Stručni štab FK Željezničar. Uz formiranje novog stručnog štaba uprava kluba aktivno vodi pregovore sa potencijalnim pojačanjima koji će u narednom periodu sigurno pojačati Želju. Početak priprema zakazan je za 5. februar sa početkom u 16 časova, kada će se Stručnom štabu na raspolaganje staviti 25-30 igrača, koji će u nastavku sezone obezbjediti ostanak Želje u Trećoj ligi.

Ono što može da raduje sve zaljubljenike fudbala u Doboju je da su dobojski Željo i gradski rival FK Sloga napokon uspostavili odlične partnerske odnose kada je u pitanju saradnja i realizacija sportskih projekata.

Po prvi put organizovane su zajedničke mini pripreme za selekcije pionira, gdje se učestvovala 36 dječaka i dva trenera. Pripreme su organizovane na Zlatiboru a prvenstveno zahvaljujući Aleksandri Knežević, programskoj direktorki Centra za mlade Beograd, Sindikalno edukativnom centru Banja Luka i Gradskoj upravi Doboj.

Ovo je drugi zajednički projekat koji su realizovali sa svojim partnerima, nakon što je u oktobru realizovan projekat “Životni šampioni”, koji je podržan od strane Savjeta Evrope, te se iskreno nadaju da je ovo samo početak jedne nove fudbalske bajke koja će biti ispisana upravo u Doboju.

– Ono što je sigurno, predan i sistematičan rad uprave kluba uz Željinu mladost, su garant da će se pod stogodišnjim Lipama na popularnoj dobojskoj Grbavici još dugo igrati dobar fudbal. Budi Dobojlija, podrži Želju! Prepusti se Željomaniji – poručeno je iz FK Željezničar.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA