Zavirite u novi Škodin SUV (FOTO)

498

Neposredno prije svjetske premijere SUV modela Kamiq na sajmu u Ženevi, Škoda je otkrila enterijer ovog vozila.

Dizajn unutrašnjosti Škode Kamiq je minimalistički i sličan onom koji smo vidjeli na nedavno predstavljenom Škodinom kompaktnom hečbeku Scala.

Na fotografiji je prikazana verzija sa skupljim paketom opreme, pa na stilski pojednostavljenoj komandnoj tabli donimira centralno postavljeni ekran multimedijalnog sistema dijagonale 10,25 inča.

U Škodi tvrde da je to jedan od najvećih ekrana u segmentu potkompaktnih krosover/SUV automobila, kome pripada i Kamiq.

Nova je i instrument tabla, slična onoj u Scali, a na fotografiji se može vidjeti i da se Škoda opredijelila da i u ovom modelu zadrži klasičnu polugu ručne kočnice iako sve više proizvođača ugrađuje u svoje nove modele elektronsku ručnu kočnicu.

Iz češke kompanije su istakli i sistem ambijentalnog osvjetljenja koji će biti dostupan u boji bakra, crvenoj ili bijeloj. Boje vizuelno naglašavaju tonove enterijera i kontrast šavova na presvlakama sjedišta.

– Kupcima će biti na raspolaganju i brojni opcioni sadržaji, kao što je grijanje vjetrobranskog stakla, zadnjih siedišta i volana – naveli su iz Škode.

Izgrađen na Volkswagenovoj modularnoj mehaničkoj platformi (MQB), Kamiq nudi dosta prostora u unutrašnjosti. Sa međuosovinskim rastojanjem od 2 651 mm, putnici imaju dovoljno prostora za noge na zadnjem sjedištu.

Zapremina prtljažnika iznosi 400 litara a povećava se do 1 395 litara kada se nasloni zadnjih sedišta preklope. Svjetska premijera modela Škoda Kamiq održaće se na auto-salonu u Ženevi od 5. do 17. marta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA