Najmanje 2 000 škola je zatvoreno, a radnici ne mogu doći na posao širom Velike Britanije usljed nevremena i velike količine snijega.

Kako piše Daily Mail, više od milion djece, roditelja i radnika uživa u slobodnom “snježnom danu”, dok su se milioni drugih borili da dođu na posao.

Meteorološki biro izdao je upozorenje koje podrazumijeva “određenu opasnost po život”, dok se očekuje dodatni snijeg.

Najgora situacija predviđa se za Devon i Kornvol, gdje se očekuju obilne snježne padavine. U selu Bremar, u oblasti Aberdinšair, sinoć je temperatura pala na minus 15 stepeni Celzijusovih.

Aerodromi u Bormutu i Bristolu su zatvoreni, kao i većina željezničkih linija usljed snijega i leda.

U Devonu i Kornvolu stotine vozača blokiralo je puteve nakon što su napustili vozila zbog gužve i zastoja, a vozila službi za vanredne situacije nisu mogla proći.

Na putu u mjestu Bodmin Mor, više od 100 ljudi ostalo je u vozilima duže od 10 časova. Neki su ostali sve vrijeme u vozilima, dok su se drugi sklonili u čuveni pab “Džamajka in”, gdje su proveli noć.

Najmanje 400 učenika ostalo je blokirano u autobusima koji nisu mogli da se probiju kroz zavejane puteve. U mnogim područjima ne rade komunalne službe, državne institucije i usluge.

Hladni talas već danima stvara probleme u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se temperatura spustila na minus 44 stepena Celzijusa. Najmanje 12 osoba je stradalo.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA