WhatsApp uveo sistem koji će čuvati poruke

578

WhatsApp je nedavno predstavio biometrijske alate u iPhone verziji aplikacije, što znači da će telefon provjeriti da li ste “prava osoba” prije nego što vam dozvoli da uđete.

To znači da možete otvoriti aplikaciju samo ako imate pravi otisak prsta ili lice, prilikom otključavanja telefona.

Uz ovaj sistem zaštite, mnogo je teže bilo kome da uđe u vaše razgovore, ali je teže i vama da to uradite, jer će vam aplikacija tražiti da prepozna otisak prsta ili lica, svaki put kada pokušate da nekome pošaljete poruku.

Funkcija je veoma jednostavna za uključivanje: otvorite podešavanja za WhatsApp, idite na opciju privatnost i kliknite na nju. WhatsApp će vas pitati da li želite da se telefon odmah zaključa.

Međutim, iako funkcija zaključava pristup aplikaciji, ona ne zaključava obavještenja. To znači da ako neko ima vaš telefon, onda će i dalje moći da vidi poruke kada dođu i čak će moći da odgovori na njih ako koristi funkciju brzog odgovora.

To se može lako isključiti, iako to opet znači “žrtvovanje jednostavnosti” za bezbjednost. Da biste to učinili, uđite u opciju obavještenja u aplikaciji podešavanja, kliknite na WhatsApp i isključite “prikazivanje pregleda”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA