Vučić o napadu u Splitu: To se u Beogradu ne bi desilo!

707

Srbija je uputila Hrvatskoj protestnu notu povodom napada na srpske vaterpoliste u Splitu, ali plašim se da ovaj incident nije posljednji takav slučaj, izjavio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

On je istakao da su svi zajedno moraju da pokušaju da grade drugačiju budućnost, poštujući i razumijevajući pri tome razlike i drugačiji pogled na prošlost.

Milojević: Igrači napadnuti šipkama i noževima!

– Zašto se to kod njih toliko dešava? Sa velikom sigurnošću mogu da kažem da se to u Beogradu ne bi dogodilo – rekao je Vučić.

On kaže da ga brine što to nije samo slučaj sa huliganima u Splitu, već da je i splitski odbornik Martin Pauk postavio komentar – “Sad, znate kako je to kupati se u moru u februaru”.

– Jer, zamislite bezobrazluka, vaterpolisti su prije napada okačili slike na Instagramu da su bili u Splitu. Pa su ih onda valjda ovi pratili po Instragamu. Tužna je to i teška situacija da biste se nasmijali bahatosti – naveo je Vučić.

On se nada da će Srbi i Hrvati imati dovoljno pameti da razumiju da bez saradnje neće moći da opstanu uz ovakav odlazak svih ljudi sa Zapadnog Balkana na zapadno tržište.

Privedena trojica zbog napada na vaterpoliste

– Nadam se da će i u Hrvatskoj tu poruku razumijeti. Što se nas tiče, mi smo spremni na drugačije odnose, a dok se takve stvari ne dese, plašim se da ovo nije posljednji slučaj kojem smo na ovakav način prisustvovali ili mogli da vidimo da se događa – rekao je Vučić.

On je dodao da se izvinjava vaterpolistima što Srbija nije zatražila posebnu pažnju policije u Hrvatskoj.

– Računali smo da je to rutina, stalno se igraju utakmice. Ko bi mogao da pomisli da bi za vaterpolo bio problem – rekao je Vučić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA