Vodostaji stagniraju, narednih dana oblačno sa malo padavina

382

Republička uprava Civilne zaštite saopštila je da se polako stabilizuje vodostaj Vrbasa i Bosne uzvodno od Banjaluke i Doboja, te da nema značajnijih izlivanja rijeka, niti ugroženih ljudskih života i materijalnih dobara.

Vodostaj rijeke Save u konstantnom je i blagom porastu, dodaje se u saopštenju. Sana i Una, takođe, imaju povećan vodostaj, ali nema većih izlivanja, osim na putu Blagaj-Vitasovci, Blagaj-Radomirovac.

U Derventi je rijeka Ukrina u koritu, a u opštinama Јezero i Šipovo u opadanju su rijeke Pliva, Јošavka, Јanj, a mjestimično su se izlile, te je drumski saobraćaj otežan.

Vrijeme narednih dana oblačno sa veoma malo padavina

U utorak će u Bosni preovladavati oblačno. Lokalno u poslijepodnevnim i večernjim satima u nizinama može pasti malo kiše ili susnježice, u višim područjima malo snijega. U Hercegovini prije podne većinom razvedravanje. Više oblačnosti bi se zadržalo na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 8 do 13 stupnjeva.

U srijedu će u Bosni veći dio dana biti pretežno oblačno vrijeme. Djelomično smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini jaka bura koja će krajem dana oslabiti. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 30, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 5, na jugu zemlje od 8 do 13 stupnjeva.

U Bosni se u četvrtak prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će biti i magle ili niskih oblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 12 stupnjeva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA