Višković: Prioritet izgradnja autoputa prema Bijeljini!

460

Prioritet Vlade Republike Srpske će, prije svega, biti izgradnja autoputa od Doboja prema Bijeljini i granici sa Srbijom, dok bi drugi prioritet bila izgradnja autoputa od Banjaluke prema Prijedoru, rekao je Radovan Višković predsjednik Vlade Republike Srpske.

On je dodao da o tome razgovara sa kineskim partnerima.

– Ne želimo da napravimo neki loš potez i prema kineskom partneru i prema Kini kao državi koja je nama u Republici Srpskoj izuzetno važna za neke druge porjekte, ali jednostavno želimo da napravimo prioritete. Drugi prioritet je izradnja prema Prijedoru, prema tome ovo ćemo na neki način odložiti ovu izgradnju dok ne izgradimo ovu dionicu prema Srbiji – istakao je Višković.

Ovakav potez pozdravljaju iz Bijeljine, posebno jučerašnju vijest da će Srbija polovinom godine početi izgradnju autoputa od Kuzmina prema Rači i finansirati kompletnu izgradnju mosta na Savi. U gradskom odboru SNSD-a kažu da su uvjereni da će Bijeljina prepoznati ovu šansu, ali sumnjaju da će aktuelna vlast znati da je iskoristi.

– Ja hoću da vjerujem da ćemo mi u Bijeljini imati dovoljno mudrosti, imati dovoljno znanja imati dovoljno volje da ovu šansu pretvorimo u naše koristi i da Bijeljina končano postane, kao što i zaslužuje, regionalni i privredni centar da Bijeljina iskoristi svoje prilike, svoje mogućnosti – Nedeljko Ćorić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Predsjednik Vlade je rekao da su u toku pregovori sa kineskim partnerima i ostalim zainteresovanim stranama da se krene u eksproprijaciju za izgradnju nastavka autoputa od Doboja prema Brčkom i Bijeljini. Radovi na putu od Doboja trebalo bi da krenu početkom građevinske sezone.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA