Tročlana porodica iz Zete i jedan Podgoričanin utopili su se danas na Skadarskom jezeru, kada se zbog nevremena prevrnuo čamac u kojem su bili.

Detalje tragedije je otkrio Radojica Rašović, koji je bio na istom plovilu. Prema njegovim riječima, utopili su se otac, majka i kćerka, te momak iz Kuča koji je pokušao da ih spasi.

– Oni su mogli da se spasu, ali je majka pokušavala da spasi dijete, pa se i ona udavila. Otac je stradao dok je pokušavao da njih spasi, a i momak koji je im priskočio u pomoć – ispričao je Rašović.

On je dodao da su ostali pokušavali da se domognu obale i da su neki u tome uspjeli. Rašović je otkrio i da su jutros oko 8.30 časova otišli u manastir Vranjina, a da su pri povratku čamac prevrnuli veliki talasi. Spasilačke ekipe i dalje su na terenu.

Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Nenad Ivanović rekao je da je jedno tijelo nađeno, a da se za traga za još tri osobe.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore u akciju potrage uključio je i helikoptersku jedinicu, a pozvali su i ronioce Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele i pripadnike podgoričke Službe zaštite i spašavanja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA