Uhapšeno devet osoba zbog falsifikovanja diploma!

586

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu danas su u okviru operativne akcije kodnog naziva “Pečat” uhapsili devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su falsifikovali diplome i svjedočanstva.

Tokom realizacije ove akcije izvršeni su pretresi na osam lokacija na području Velike Kladuše, Cazina, Bužima, Novog Grada, Kozarske Dubice, Prijedora, Banjaluke i Brčko distrikta, saopšteno je iz SIPA.

Prilikom pretresa privremeno je oduzeto više mobilnih telefona sa sim karticama, laptop, diploma o završenom školovanju, svjedočanstava o završenim razredima srednje stručne spreme i druga dokumentacija za koju se sumnja da je krivotvorena, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama agencija, lica lišena slobode će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, uz čiju su koordinaciju izvedene ove aktivnosti.

Uhapšena lica sumnjiče se da su počinila krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, krivotvorenje isprave i saučesništvo.

Akcija je sprovedena u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske, Unsko-sanskog kantona i Policije Brčko distrikta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA