Uhapšeni državljani BiH u Austriji zbog krađe bicikala

738

Policija u Austriji uhapsila je pripadnike jedne kriminalne grupe iz Bosne i Hercegovine koja je provaljivala u podrume i uglavnom krala bicikla koji su kasnije preprodavani u Banjaluci, saopštila je policija savezne pokrajine Gornje Austrije.

– Dvojica državljana BiH (19 i 24) su od ljeta 2017. izvršili provale u najmanje 64 zgrade na području Gornje Austrije i otuđili robu u vrijednosti od 162 000 evra – saopštila je policija.

Ukradena bicikla slali za Banjuluku

Dvojica provalnika su robu dostavljala trećem članu grupe, vlasniku trgovine biciklima u Banjaluci, koji je robu, uglavnom bicikle, ali i alat, preprodavao dalje. On se u saopštenju navodi i kao osoba koja je  naručivala robu.

Bosanskohercegovački državljani su uhvaćeni na djelu i uhapšeni krajem prošle godine i od tada se nalaze u istražnom zatvoru. Njima se prebacuju serije provala kao dio aktivnosti organizovanog kriminala.

Na nalog državnog tužilaštva u Steyru, prije nekoliko dana je izvršen pretres trgovine i skladišta u Banjaluci pri čemu su pronađena bicikla, ali i mnoštvo dijelova koji se više ne mogu povezati s biciklima registrovanim u Austriji.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.