Uhapšena u akciji “Pečat”: Radnica Vlade RS udaljena sa posla

861
Vlada RS

Vesna Iličić, radnica u Ministarstvu pravde Republike Srpske, udaljena je sa radnog mjesta nakon što je juče uhapšena u okviru akcije “Pečat” koju su sprovodili pripadnici SIPA.

​- Ministar pravde u Vladi Republike Srpske donio je rješenje o udaljenju Vesne Iličić iz Ministarstva pravde, a udaljenje će trajati dok za to budu postojali razlozi – potvrđeno je u Ministarstvu pravde RS.

Rekli su i da SIPA nije izuzimala nikakvu dokumentaciju iz ministarstva niti su bili obaviješteni o provođenju bilo kakvih aktivnosti od strane navedene Agencije.

– Od strane Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona smo, jutros, obaviješteni da je radnica Ministarstva pravde Republike Srpske juče uhapšena i da je ista nakon ispitivanja puštena na slobodu – navode iz Ministarstva pravde RS.

Napominju da se statusom imenovane, u predmetu, može se baviti isključivo Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, i, s tim u vezi Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske ne može dostaviti nikakve informacije.

– Imenovana nije uhapšena u svojstvu službene osobe, odnosno, kao zaposlena radnica Ministarstva pravde u Vladi Republike Srpske – kažu u ministarstvu.

Podsjetimo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, MUP-a Unsko-sanskog kantona i Policije Brčko distrikta, juče su sproveli akciju kodnog naziva “Pečat” u okviru koje je uhapšeno devet lica.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA