Uhapšen monah zbog tragedije na Skadarskom jezeru

1634

Monah manastira Vranjina Goran Kimpanov (43) uhapšen je zbog tragedije na Skadarskom jezeru.

U toj nesreći četiri osobe su izgubile život kada se prevrnuo brodić, saopštila je crnogorska policija. Kako se navodi, mohanu Kimpanovu na teret se stavlja djelo protiv opšte bezbjednosti i izazivanje opšte opasnosti. On će biti priveden nadležnom tužiocu, prenio je CDM.

Četiri osobe utopile su se kada se brodić sa više ljudi prevrnuo kod manastira Vranjina, na Skadaraskom jezeru, dok je pet osoba spaseno.

Utopila se tročlana porodica Kumburović – kćerka Nina (12), njena trudna majka Jana i otac Ratko, kao i Darko Vujošević koji je pokušao da ih spasi, prenijele su ranije podgoričke “Vijesti”.

U brodiću su osim njih bile još četiri osobe i iguman manastira koji je upravljao čamcem.  Oni su, zajedno sa još nekoliko porodica, bili gosti manastira Vranjina, gdje je uz liturgiju proslavljan imendan igumana Neofita. Prije njih sveštenici su na obalu prebacili tri grupe ljudi.

Nesreća se dogodila u 15 časova, kada je počelo jako nevrijeme i veliki talasi koji su potopili čamac.

Jedan od putnika u čamcu je rekao da su svi počeli da plivaju, a da su žena i muškarac stradali kada su pokušali da spasu dete, kao i muškarac koji je pokušao da im pomogne. Tijelo jedne žene je pronađeno, dok se za ostalima traga.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA