Učenik iskazivao ubilačke namjere, hospitalizovan na Psihijatriji

560
Foto: Ilustracija

Učenik devetog razreda Osnovne škole “Ivo Andrić” u Kulašima kod Prnjavora, koji je sjekirom pokušao da ubije školskog domara Milanka Pančića (58), hosptilizovan je na Psihijatrijskoj klinici u Banjoj Luci.

Kako saznaje SrpskaCafe dječak (15) je tokom ispitivanja iskazivao ubilačke namjere i nije pokazao ni trunku kajanja.

U razgovoru s policijom i socijalnim radnicima je čak govorio da se dobro osjeća zbog napada.

– Svi su bili šokirani njegovim ponašanjem… Govorio je da dobro osjeća zbog toga i pričao svašta. Govorio je da je duže vrijeme planirao nekoga ubiti – rekao nam je dobro upućeni izvor, navodeći da je domar bio nasumična žrtva, te da ne postoji nikakav motiv.

Napad se dogodio u srijedu u sedam časova ujutro. Domar je u školskoj kotlovnici ložio vatru kada mu se učenik prikrao iza leđa. Potom je dohvatio sjekiru i nesrećnog domara dva puta udario po glavi. Pančić je krenuo da bježi, a učenik je s okrvavljenom sjekirom u ruci krenuo za njim i ponovo pokušao da ga udari. Potom je bacio sjekiru pored školske ograde i pobjegao u prodavnicu u kojoj radi njegova majka S. P.

Nekoliko minuta kasnije dječak se vratio do škole, ponašao se kao da se ništa nije dogodilo, a čak je htio i da se vrati na nastavu. Međutim, kada su radnici škole od domara saznali ko ga je napao, maloljentiku su rekli da ostane u prodavnici s majkom i sačeka policiju, što je on i učinio.

Domar Milanko Pančić hospitalizovan je u Službi za neurohirurgiju UKC RS u Banoj Luci i njegovo stanje je trenutno stabilno.

– Pacijent je primljen sa višestrukim posjekotinama po glavi i frakturom lobanje. Njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno i ostaje na daljem liječenju i praćenju – rekao je dežurni ljekar dr Dragoslav Brkić.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA