Ubistvo kod Konjica: U toku potraga za ubicom iz Banjaluke!

685

U mjestu Podorašac kod Konjica jutros je Edin Gačić (43) iz Banjaluke, nastanjen u Konjicu, ubio S. S. (39), a potom pobjegao.

Ovo je potvrdio i portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić. U Konjicu trenutno traje operativna akcija policije u potrazi za počiniocem ovog stravičnog djela. Na licu mjesta traje uviđaj koji obavljaju pripadnici Sektora kriminalističke policije PS Konjic.

Gačić je nekoliko mjeseci po završetku rata u BiH ubio saborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića, takođe Banjalučanina. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Ulici Envera Šehovića u Zenici i u majku hladnokrvno ispucao dva hica, a zatim se udaljio.

Policija je ubicu uhapsila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA