Ubio maloljetnog prijatelja iz automatske puške

539

Sinoćnje ubistvo na zatvorenom kopu rudnika Vihovići, u kojem su i žrtva i počinilac maloljetne osobe, šokiralo je Mostar, ali i cijelu BiH.

Stradao je maloljetni D. V, a ubistvo je počinio J. Dž. Obojica su iz Mostara. Incident s fatalnim posljedicama desio se u petak naveče, u 19.30 sati.

Maloljetni ubica nakon izvršenog djela predao se policiji, a patrola PU Mostar na zatvorenom rudarskom kopu na Vihovićima, zatekla je drugog maloljetnika u automobilu “hjundai”.

Žrtva je pronađena s više prostrijelih rana nanesenih vatrenim oružjem. Pored ubijenog nađena je automatska puška kojom je ubistvo izvršeno, a još uvijek nema tačnih informacija o motivima ovog teškog krivičnog djela. Spekuliše se da su ubica i žrtva bili prijatelji, a da je evenutalni motiv dug.

Dežurni tužilac se nakon uviđaja na mjestu zločina udaljio bez izjava okupljenim medijima, ali portparol MUP-a Hercegovačko-nertvanskog kantona Ljudevit Marić izjavio je kako je naložena obdukcija tijela ubijenog te dalje istražne radnje.

Kako Dnevni avaz nezvanično saznaje, ubica J. Dž. je navodno sin Mladena Džidića, koji se donedavno nalazio na odsluženju kazne za ubistvo, ali se nije vratio u zatvor nakon dopusta pa je za njim raspisana potjernica.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA