U Drvaru se izlila rijeka Unac

1374

Rijeka Unac u opštini Drvar izlila se iz korita i poplavila dio puta u mjestu Bastasi. Na području ove i opština Glamoč i Bosansko Grahovo nema dojava o poplavljenim stambenim i privrednim objektima, saopšteno je iz Vlade Livanjskog kantona.

U Bosanskom Grahovu mehanizacija još radi na raščišćavanju snijega prema udaljenim selima, navedeno je u saopštenju.

U tomislavgradskoj opštini rijeka Šujica je na nekoliko mjesta poplavila put, a pripadnici Vatrogasnog društva Tomislavgrad imali su nekoliko intervencija na ispumpavanju poplavljenih podruma u gradu.

– Proteklog vikenda kiša i otapanje snijega i na području Kantona doveli su do povećanja vodostaja rijeka i njihovih pritoka. U gradu Livnu nije bilo dojava o poplavljenim stambenim i privrednim objektima. Vodostaji rijeka Sturbe, Žabljaka i Bistrice su u opadanju – navedeno je u saopštenju.

U opštini Kupres juče je palo oko 10 centimetara novog snijega, put prema selu Vukovsko još je neprohodan, a Opštinska služba Civilne zaštite Kupresa u stalnoj je komunikaciji s mještanima Vukovskog u slučaju da im zatreba pomoć.

– Na području Kupresa zaprimljeno je nekoliko dojava o urušenim krovovima, najviše na pomoćnim objektima. Sve magistralne i regionalne saobraćajnice na području kantona su prohodne i nije bilo dojava o životno ugroženima.

Svi putevi kroz sela grada Livna su prohodni. Stanje prirodne nepogode u svih šest opština ovog kantona i dalje je na snazi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA