Nju Inglend Petriotsi pobijedili su Los Anđeles Remse 13:3 u 53. Superboulu, te tako po šesti put u postali šampioni, sve u posljednjih 17 godina.

Petsi su do istorijske krune stigli u sezoni u kojoj je pet ekipa imalo bolji učinak u regularnom dijelu.

Meč u Atlanti je bio najneefikasniji Superboul u istoriji, u kojem smo vidjeli samo jedan tačdaun i to tek u posljednjem kvartalu.

Nakon 50 minuta mučenja, za ljubitelje napadačkog fudbala, tokom kojih su dominirale dvije impresivne odbrane uz katastrofalne nastupe najvećih ofanzivnih zvezda, SB je opravdao očekivanja tek u posljednjih deset minuta.

U trenucima kada se konačno “probudio” kvoterbek Remsa Džered Gof, jedna greška je skupo koštala tim iz Los Anđelesa. I kada je bilo najpotrebnije, na scenu je stupio Tom Brejdi i pokazao zašto je najveći svih vremena.

Živa legenda Petsa je, uprkos najgorem nastupu u SB u karijeri, odigrao jedan dobar “drajv” i riješio meč za manje od tri minuta. Vezao je Brejdi tri sjajna pasa u saradnji sa maestralnim Džulijusom Edelmanom i Robom Gronkovskim, te doveo svoj tim na dva jarda od end-zone.

Ovaj rijedak poklon nije propustio Soni Mišel koji je lako utrčao u end-zonu Remsa i donio Petriotsima nedostižnih 10:3, na osam minuta pre kraja.

Petriotsi su osvojili šesti Superboul u svom 11. finalu, devetom u eri Brejdija i još jedne ikone, trenera Bila Beličika. Nju Inglend se tako izjednačio sa Pitsburg Stilersima po broju pehara.

U međuvremenu, Brejdi je postao najstariji kvoterbek osvajač Superboula, a Beličik najstariji trener šampion NFL.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA