Suđenje za ubistvo Milovanovića: Šrafciger probio lobanju i ušao u mozak!

794

Bojan Milovanović (29) iz Kozarske Dubice, koji je 18. oktobra prošle godine ubijen u tuči kod parka ”Kupusište” u Banjaluci, stradao je od uboda šrafcigerom, koji mu je probio lobanju i 10 centimetara ušao u mozak, stoji u obdukcionom nalazu dr Željka Karana.

Karan je svoj nalaz i mišljenje iznio na nastavku suđenja Goranu Bilčaru, optuženom za ubistvo Milovanovića. Osim Bilčara za učešće u kobnoj tuči tereti se i njegov prijatelj Marko Mihailović, te Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (22), koji su bili u društvu ubijenog.

Karan je pojasnio da su na tijelu bile dvije ubodne rane.

Milovanović uboden šrafcigerom u glavu!

– Jedna je bila na vratu, koja je plitka i površna i nije povrijedila krvne sudove. Druga rana je bila na lijevoj slepoočnici. Nanesena je šiljastim predmetom koji je probio kožu, kost i moždano tkivo, kroz koje je napravio kanal dugačak 10 centimetara, što je izazvalo smrt – rekao je Karan.

Na pitanje tužioca pojasnio je da oko ulazne rane na slijepoočnici ostao podliv, odnosno obod koji ukazuje da je šrafciger do drške ušao u glavu, ali i podliv koji ukazuje da je u glavu udarila i ruka koja je držala šrafciger. Međutim, nije mogao da se izjasni u kakvom je položaju bila žrtva ili napadač u trenutku uboda. S druge strane, za ubod na vratu smatra da je nanesen vertikalnim udarcem, odozgo prema dole. Njegovo slikovito svjedočenje u sudnici veoma je teško podnosila majka ubijenog Slavica Milovanović, koja je sve vrijeme plakala i jecala.

Zoran Obradović vještačio je biološke tragove i potvrdio da su na šrafcigeru, koji je pronađen tokom pretresa Bilčarevog automobila, pronađena dva DNK traga.

– Na dršci šrafcigera je bio kompletan DNK Bilčara. Na metalnom dijelu bila su prisutna dva traga, a domintan je bio DNK ubijenog Milovanovića – rekao je Obradović.

Bilčar optužen za ubistvo Milovanovića

Psihijatar Sanja Vukadinović Stojanović utvrdila je da je Bilčar u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio uračunljiv i sposoban da shvati značaj i posljedice djela, te je isključila psihičke promjene usljed epilepsije.

– Tokom intervjua je iskazivao nesigurnost, anksioznost i deprimirajuće raspoloženje. Ima potrebu da se pokazuje u dobrom svjetlu. Vidljiv je niži prag tolerancije na frustracije, a reakcija tokom djela je bila više impulsivna, nego afektivna – rekla je Vukadinović Stojanović.

Ona je rekla da je optuženi osjetljiv, te da je na kraju intervju i zaplakao. Tokom razgovora s njim je zaključila i da je Bilčar prvo na Milovanovića bacio dizalicu koju je pronašao u gepeku automobila, da bi se potom vratio do gepeka i uzeo šrafciger.

– Poslije zločina nije prilazio da bi eventualno pomogao Milovanoviću, već naprotiv tražio je dizalicu. Tu noć je mirno legao da spaca, a prethodno je prijatelje razvezao kući – istakla je Vukadinović Stojanović.

Mjesto ubistva Bojana Milovanovića

Kobne noći s Milovanovićem u društvu je bio i Sergej Majkić koji je u sudnici posvjedočio da je njegov prijatelj nakon uboda šrafcigerom, kao robot čelom pao na glavu i umro. On je nakon toga pokušavao da mu ukaže pomoć, ali nije vrijedilo.

– Kada smo poslije pekare krenuli kući za nama je BMW, a vozač je blicao i svirao. Milovanović je rekao da stanemo i iz BMW-a su izašli Bilčar i Mihailović i počeli da psuju i prijete. Bilčar je otvorio gepek BMW-a i gađao nas dizalicom i promašio. Potom je uzeo šrafciger, zaletio se i ubo Milovanovića u glavu. Prišao sam da mu pomognem, a njih dvojica su ganjali moje drugove. Kada su se vratili prijetili su da će i mene ubiti i nisu ni prišli da pomognu – rekao je Majkić.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA