“Srpske stranke treba da se odazovu pozivu na jedinstvo”

561
Milorad Dodik

Republika Srpska treba da se brani jedinstvom, poručio je srpski član Predsjedništva i predsjedavajući, Milorad Dodik.

Samo tako se, uvjeren je lider SNSD-a, može stati u kraj bošnjačkim planovima o ukidanju Republike Srpske.

SNSD je, tvrdi Dodik, pozivom na jedinstvo sa drugim srpskim strankama, žrtvovao svoje unutarstranačke interese, pa se nada da će se srpski korpus u BiH odazvati pozivu, jer drugog rješenja za bezizlaznu situaciju u kojoj se BiH našla, nema.

– Mi Srbi ne vidimo nikakvu budućnost u BiH, tu samo postoji arogancija međunarodnog faktora, jednog političkog krila i ideologije, poznate kao neoliberalitam, koja nas pokušava utrpati u neku smješu koja ne može da funkcioniše – istakao je Milorad Dodik.

Pozivu na jedinstvo bi trebalo da se odazovu svi ozbiljni političari iz Republike Srpske, kaže predsjednica Željka Cvijanović. Poručuje da su pritisci iz Sarajeva, ali i sa zapada, očigledni i da međustranačke konfrontacije treba da padnu u drugi plan kada je interes Srpske ugrožen.

– To ne znači da mi moramo da budemo niti jedna politička grupacija, to ne znači da mi nismo više u različitim političkim partijama, ali onda kad su nacionalni interesi u pitanju i onda kad se trebate oduprijeti izazovima te vrste, sasvim je logično, a pogotovo kada izvodite vlast sa nivoa entiteta, da onda okupite sve – istakla je Cvijanovićeva.

Izrvšni komitet Saveza nezavisnih socijaldemokrata predložio je formiranje čvrste koalicije za Republiku Srpsku i zajednički nastup na nivou BiH.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA