Srbin uhapšen na prelazu Jarinje

419

Srbin Zoran Đokić (48), raseljeno lice iz Peći, uhapšen je sinoć na administrativnom prelazu Jarinje zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin.

On je sinoć krenuo u Kosovsku Mitrovicu da sina odvede kod bake za vrijeme školskog raspusta.

– Đokić je uhapšen pod sumnjom da je počinio ratni zločin tokom sukoba na Kosovu i Metohiji. On je, odmah poslije hapšenja, prebačen u pritvorsku jedinicu u Prištini, gdje će danas biti saslušan – rekao je Zoranov advokat Ljubomir Pantović.

Đokić je poslije sukoba na Kosovu, kao raseljeno lice više od 10 godina živio u Kosovskoj Mitrovici, poslije čega se sa porodicom preselio u Beograd.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da je ovo hapšenje još jedna potvrda da Priština ne namjerava da odustane od kampanje zastrašivanja srpskog stanovništva na Kosmetu zloupotrebom takozvanih tajnih spiskova osumnjičenih za ratne zločine.

U saopštenju je precizirano da je policija samoproglašenog Kosova uhapšenog Đokića dva časa zadržala na prelazu, a potom ga sprovela pod oružanom pratnjom, dok je njegovo dvanaestogodišnje djete moralo da bude svjedok tog maltretiranja, a onda i da samo nastavi put ka Kosovskoj Mitrovici.

– U prošlosti se pokazalo da su gotovo svi Srbi uhapšeni na ovaj način bili nevini, da je jedini cilj i ishod ovakvog postupanja stvaranje stalne atmosfere straha i nesigurnosti, a da je kampanja usmjerena prije svega prema potencijalnim povratnicima – naveli su iz Kancelarije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA