Reditelj Peter Jackson, poznat po trilogijama “Gospodar prstenova” i “Hobit” i novom dokumentarcu “They Shall Not Grow Old” ima novi projekt: arhivski dokumentarac o grupi The Beatles.

Film, koji je još uvijek bez naziva, baviće se sa otprilike 55 sati nikad objavljenih snimaka studijskih sesija benda iz 1969. godine, koji su rezultovali njihovim posljednjim albumom, “Let It Be”.

Najava filma dolazi na 50. godišnjicu finalnog koncerta The Beatles, voljenog nastupa na vjetrovitom krovu u Londonu.

– Ovaj film će biti ultimativno iskustvo o kojem fanovim grupe The Beatles već dugo sanjaju. Izgleda bukvalno kao vremenska mašina koja nas je vratila u 1969. godinu, dok mi sjedimo u studiju i gledamo kako ova četiri prijatelja zajedno prave odličnu muziku – kazao je poznati reditelj.

Snimci novog filma biće restaurirani istim tehnikama koje su Jackson i njegovi producenti koristili tokom snimanja filma “They Shall Not Grow Old”. Projekat su odobrili bivši članovi benda Paul McCartney i Ringo Starr, kao i Yoko Ono Lennon i Olivia Harrison, udovice Johna Lennona i Georgea Harrisona.

Dio studijskih sesija “Let It Be” su objavljene u dokumentarnom filmu iz 1970. godine, autora Michaela Lindsay-Hogga, koji se bavio lošim odnosima u grupi, koji su na kraju doveli do njenog raspada.

Kada Jacksonov film bude objavljen, kompanija za Apple Corps Ltd će takođe ponovo izdati originalni film iz 1970. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA