Iako su u posljednje vrijeme kružile razne glasine, serija “The Walking Dead” nam stiže sa novom, desetom sezonom.

Ovo i nije veliko iznenađenje, jer uprkos padu rejtinga tokom proteklih nekoliko sezona, “The Walking Dead” ostaje vodeća AMC serija, koja se još uvijek dobro kotira.

Ono što jeste iznenađenje je da ugovor za jednu od glavnih glumica još uvijek nije riješen, a to znači da postoji mogućnost da smo posljednji put vidjeli glumicu Danai Gurira u ulozi Michonne.

Deveta sezona bila je važna tačka za dugogodišnju zombi dramu, jer je glumac Andrew Lincoln napustio seriju u velikom stilu. Ipak, Rick Grimes nije ubijen, već je posljednji put viđen kako helikopterom odlazi u nepoznatom smjeru. Njegova priča će se nastaviti u trilogiji dugometražnih igranih filmova koji će se emitovati na AMC-u, a koje je napisao dugogodišnji “The Walking Dead” saradnik Scott M. Gimple.

Lincolnov odlazak otvorio je put Normanu Reedusu, koji tumači Daryla, da postane broj jedan u seriji, a prema onome što tvrdi The Holywood Reporter, Reedus je potpisao ugovor sa franšizom, zajedno sa Melissom McBride, koja glumi Carol. Reedus će, navodno, zaraditi 350 000 dolara po epizodi, po ugovoru koji bi mogao biti vrijedan od 50 do 90 miliona dolara, dok se zarada McBride procjenjuje na 20 miliona dolara tokom tri godine.

Ali, s obzirom na novitet u vidu trilogije igranog filma i proširenog “The Walking Dead” univerzuma, ovi ugovori pokrivaju pojavljivanja Reedusa i McBridea u sadržajima koji nisu samo serija. To znači da, ako iz nekog razloga Carol bude ubijena u seriji, glumica može nastaviti raditi u drugoj spin-off seriji, mini-seriji ili nekom od igranih filmova koji su u razvoju.

Što se tiče Gurire, The Hollywood Reporter navodi da je glumica prolongirala pregovore sa AMC-jem, “zbog komplikacija nastalih njenim statusom glumice u hitovima”, među kojima je i “Black Panther”. Ovakve stvari se obično riješe dogovorom, na ovaj ili onaj način, ali ne treba zaboraviti slučaj glumice Lauren Cohan, koja nije mogla postići dogovor sa AMC-jem te predložila da se njen lik Maggie isključi iz serije.

Šta god da se desi, očigledno je da AMC nema u planu da otkaže “The Walking Dead”, a tom u prilog idu i rejtinzi, koji su nakon Lincolnovog odlaska ostali veoma stabilni.

Cilj serije, kako se čini, mnogo je veći od toga da li će se neki glumac ili glumica naći u centru pažnje, već je okrenut prema dugogodišnjoj armiji fanova koja će ostati uz “The Walking Dead”, ma šta se desilo u međuvremenu.

Kako će proći taj plan, saznaćemo vrlo brzo.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA