Šef policije u Hrvatskoj pobjegao policiji

661

U gotovo holivudskom scenariju ovih dana bivši šef kriminalističke policije Zagreba Željko Dolački prvo je osuđen na šest godina zatvora, a onda je policiji pobjegao pred nosom!

Dolačkom se sudilo da je iz policijskog sefa koji je bio u njegovoj sobi uzeo zlata, evra i kuna u vrijednosti od pola miliona evra, a on je na suđenju pokušao sve da demantuje tvrdeći da nije testerom prerezao katanac i ukrao ono što je oduzeto od raznih kriminalaca koje je smjestio u zatvor.

Na njegovu nesreću i kamere su bile uključene, ali je Dolački i dalje tvrdio da mu je sve namješteno, i to iz vrha politike, jer je navodno bio nemilosrdan u obračunu sa kriminalcima.

Kako je u prvostepenom postupku osuđen na više od pet godina zatvora trebao je odmah u Remetine, ali se nije pojavio na izricanju presude. Javljao se novinarima, demantujući da je u bjekstvu, ali ga policija nije pronašla. Zato je za njim raspisana poternica.

Ni dvojica advokata više nisu u vezi sa Dolačkim, a sada se svi pitaju da li je možda bivši šef kriminalističke policije Zagreba pobjegao iz Hrvatske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA