Samsung pokazao telefon sa savitljivim ekranom (VIDEO)

693

Mnogima potpuno nepoznata kompanija Royole načinila je prve korake u svijetu pametnih telefona na preklop, opremljenih savitljivim ekranima , predstavivši, početkom novembra prošle godine, prvi takav uređaj pod imenom FlexPai.

Brojni mnogo poznatiji proizvođači, posljednjih mjeseci prošle godine pa sve do danas, najavljuju slične modele i puštaju informacije o njima. Među njima prednjače oni najveći Samsung, Huawei i Xiaomi.

Izgleda da je u tome najdalje stigao južnokorejski gigant, koji je, tokom prošlogodišnje konferencije za developere, već prikazao svoj prototip savitljivog ekrana, za koji se pretpostavlja da će biti sastavni dio budućeg modela Galaxy Fold, odnosno Galaxy F.

Prikazani uređaj ima dva ekrana, veći “unutrašnji” i manji spoljašnji, i presavija se po sredini. Tokom prikazivanja, izgledalo je da je kućište uređaja nešto “debljeg” dizajna. Pravi razlog za to je bilo zaštitno kućište, kojim je Samsung od konkurencije sakrio pravi dizajn uređaja.

Sada se čini da je Samsung, neposredno pred predstojeći Mobile World Congress (MWC) koji se krajem mjeseca održava u Barseloni, odlučio da makar nagovijesti kako bi dizajn Galaxyja Fold mogao da izgleda.

U reklamnom videu, koji je prvobitno objavljen na Samsungovom YouTube kanalu za vijetnamsko tržište, prikazani su budući uređaji južnokorejskog proizvođača, među kojima se na trenutak (između 24 i 26 sekunde) vidi telefon sa savitljivim ekranom.

Uređaj djeluje tanje nego onaj prikazan na pomenutoj konferenciji, a snimku se vidi da se prednji ekran po otvaranju ne gasi, što je, najvjerovatnije, urađeno da bi oba displeja bila bolje uočena.

Da li će savitljivi Galaxy izgledati kao na snimku mogli bismo da saznamo čak i pre MWC-a, budući da Samsung za 20. februar zakazao UNPACKED – događaj na kome će zvanično predstaviti nove modele Galaxy S10 serije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA