Radojičić o lokalnim izborima: Kao da neki trče trku za druge

488
Igor Radojičić

Vladajuća koalicija na nivou Banjaluke je vrlo široka, ali očekujem da će ona za iduće lokalne izbore biti i proširena sa još nekim političkim subjektima.

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić te dodao da je mnogo političkih partija u gradu imalo turbulencije, da je došlo do cijepanja, nastajanja i nestajanja pojedinih gradskih odbora i da su neke političke partije još u previranju.

– Očekujem da ćemo s proljećem na nivou grada moći da uđemo u razgovore o konceptu “Banjaluka 2025” i objedinjavanju većeg broja političkih partija na konceptu razvoja grada, koje onda treba da da i kandidature za narednu godinu – rekao je Radojičić.

On je istakao da je još suviše rano za isticanje kandidatura za gradonačelničku poziciju, ali da će Banjaluka sigurno biti svima interesantna.

– Neke najave koje slušamo pomalo liče na atletiku. U atletici na srednjim i dugim stazama imate takozvane zečeve koji trče trku da bi povukli nekog drugog, a onda taj drugi izleti kasnije kao glavni kandidat za pobjedu – naglasio je Radojičić, koji je i predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a.

Odgovarajući na pitanje da li je jedna od takvih i kandidatura predsjednika Gradskog odbora PDP-a Draška Stanivukovića, Radojičić je rekao da se ne želi baviti ni sa kim pojedinačno u ovom momentu.

– Svaki od 180 000 građana Banjaluke može da se kandiduje i da objavi da će biti kandidat, ali imam utisak da neki drugi čekaju iz pozadine da neko istrči trku za njih i napravi prostor na terenu, pa da oni onda uđu u trku – kaže Radojičić.

Prema njegovim riječima, tim na čijem je čelu konceptualno radi sa vizijom Banjaluke za narednu deceniju.

– Koalicija političkih partija koja vodi Banjaluku je konceptualno usvojila strategiju i planove i radi na projektima koji su barem za narednih desetak godina – istakao je Radojičić.

On je dodao da ti projekti, između ostalog, obuhvataju urbanu transformaciju centra grada, gradnju novog Zelenog mosta i mosta u Docu, modernog kongresno-konferencijskog centra, razvoj poslovnih zona i kandidaturu Banjaluke za evropsku prijestonicu kulture.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA