Putevi mokri, dodatni oprez zbog jakog vjetra

280

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na povremeno jače udare vjetra u centralnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima.

Preko planinskog prevoja Borova Glava, na magistralnom putu Šuica-Livno, učestali su izlasci divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim časovima, pa se vozačima savjetuje dodatni oprez.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje, koji je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj na petlji “Mahovljani” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”.

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, te Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od “Kosmosa” do Nule, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

U Bijeljini je završena izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz grad, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA