Pronađen avion Emilijana Sale!

1073

Avion kojim je putovao fudbaler Kardifa Emilijano Sala, a koji je nestao sa radara u noći 22. januara, je pronađen.

Argentinac je trebalo da se pridruži novim saigračima u Kardifu, bio je to transfer karijere za 28-godišnjeg fudbalera, prilika da zaigra u Premijer ligi…

Ali, letjelica kojom je putovao za Vels iz Nanta, nestala je iznad Lamanša 22. januara. Potraga je pokrenuta dan kasnije, nije bilo tragova.

Tražili su nadležni organi 72 sata bilo kakve tragove, međutim, ništa nisu pronašli, iako su više puta prečešljali prostor od 1 700 kvadratnih milja.

Odustali su od potrage, ali Salina porodica nije. Uz pomoć igrača, fudbalskih klubova, trenera i brojnih drugih ljudi koji su željeli da pomognu, sakupili su 300 hiljada evra i krenuli u privatnu potragu.

Prije nekoliko dana pronađena su sjedišta iz aviona, a danas je krenula i potraga pod vodom.

Kako su engleski mediji objavili, nestala letjelica je pronađena pomoću sonara, ali Emilijanu Sali i pilotu Dejvidu Ibotsonu nema ni traga ni glasa. Pretpostavlja se da nisu preživjeli.

Porodice oba putnika su obavještene o pronalasku aviona, koji je lociran Engleskom kanalu. Potragom je rukovodio Dejvid Mirns, koji je otkrio da je olupina pronađena na mjestu 24 milje udaljenom od Gernzija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA