Poznati kantautor Zoran Predin predstavio je pjesmu “Kuća pored mora”, koja je ujedno i najavni singl nadolazećeg studijskog izdanja albuma “Zoran pjeva Arsena”.

Kao i sve pjesme sa albuma, koji je već sad izazvao veliki interes širom regije, “Kuća pored mora” nastala je u saradnji sa Damirom Kukuruzovićem i njegovim pratećim bendom Django Group. Kako zvuči kada se spoji rad dvije muzičke legende tj. kako je to “Zoran pjeva Arsena” uz nove aranžerske vizije, publika će imati priliku da otkrije u drugoj polovini februara kada će album biti objavljen u izdanju Croatia Recordsa.

“Zoran pjeva Arsena” je 40. po redu Predinov album, a zanimljivost je i da će biti objavljen u godini u kojoj muzičar slavi 40. godina uspješne karijere.

 Malo je muzičara koji se mogu pohvaliti sa 40 objavljenih albuma, kao i sa 40 godina karijere, a ovaj svestrani kantautor će u 2019. godini na taj popis staviti obje kvačice: ubrzo nakon objavljivanja 40. studijskog izdanja Predin će sa publikom proslaviti i četiri decenije impresivne muzičke karijere.

Slavljenički koncert Zorana Predina, šarmantno drskog naslova “Ljubavnik iz ormara”, biće održan 7. marta na bini zagrebačke koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, gdje će mu će pridružiti Matija Dedić, Damir Kukuruzović, vokalni trio Globoke grlice te posebna gošća – uvijek zavodljiva Anja Rupel sa pjesmama legendarnog Videosexa.

U nastavku vas čeka Predinova verzije Arsenove “Kuće pored mora”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA