Potvrđeno: Cijena struje za privredu veća za 4,9 odsto

484
Poskupljenje struje

Premijer RS Radovan Višković rekao je da je sa upravom Elektroprivrede RS usaglasio da poskupljenje električne energije za velike kupce bude 4,9 odsto.

Višković, koji je održao sastanak sa trebinjskim privrednicima, istakao je da je riječ o minimalnom poskupljenju, zbog čega će ERS i u narednom periodu u vrlo značajnoj mjeri i dalje kroz cijenu električne energije subvencionisati privredu u Srpskoj.

On je istakao da će Vlada Srpske imati razumijevanja za realni sektor i da je spreman da razmotri svaku inicijativu i prijedlog privrednika iz Hercegovine.

– Vlada sprema nove subvencije i olakšice koje imaju za cilj stvaranje uslova za više prosječne zarade i bolji poslovni ambijent – naveo je Višković.

Višković je privrednicima predočio planove vlade i ERS-a koji se tiču pokretanje investicija i izgradnju novih objekata u Hercegovini, a koji će posredno uticati i na poslovanje realnog sektora, ističe se u saopštenju.

On je kazao da se u narednim mjesecima, nakon izbora kompanije koja će finansirati i izvoditi radove na Hidroelektrani “Dabar”, očekuje angažovanje domaće operative iz svih oblasti.

– Naš uslov je da minimum 50 odsto podizvođača mora biti iz Republike Srpske, a opredijeljeni smo da na izgradnji ovog objekta uposlimo hercegovačke firme. Početak radova se očekuju početkom ljeta ove godine – istakao je Višković.

Generalni direktor ERS-a Luka Petrović rekao je da će se sredstva od dobiti hercegovačkog energetskog sektora i dalje raspoređivati u Hercegovini, a da će ova kompanija ostati motor razvoja cijele ragije, ali i Republike Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA