Potraga za Gačićem: Građane mole za pomoć, uključena i SIPA!

1373

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo zvanično je zamolila građane za pomoć u potrazi za Edinom Gačićem, ubicom pripadnika FUP-a Mahira Begića. U potragu se danas uključila i SIPA.

– Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je zbog postojanja osnova sumnje da je 9. februara godine na području Suhodola, opština Hadžići, počinio krivično djelo iz člana 166. KZ FBiH (ubistvo), policijskog službenika FUP-a BiH, raspisala operativnu potragu za Edinom Gačićem rođenim 1. septembra 1976. godine – navodi se u saopštenju.

Edin Gačić je, navode, visine oko 180 centimetara, mršavije tjelesne građe, posljednji put viđen u tamno plavoj jakni, svijetlim hlačama, smeđoj pletenoj kapi, te je nosio dioptrijske naočale.

– Apelujemo na građane da, ukoliko imaju informaciju gdje traženo lice boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla doprinijeti pronalasku ove osobe, saznanja dostave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo na broj: 122, 033 206 666, 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici – saopštili su.

I SIPA uključena u potragu

Pripadnici Specijalne jedinice SIPA-e kreću u potragu za višestrukim ubicom Edinom Gačićem, koji se, prema posljednjim podacima, krije u šumama u okolini Tarčina.

Poziv ovoj jedinici upućen je nakon što je danas objavljeno da sve policijske jedinice tragaju za Gačićem, a da poziv nikada nije upućen SIPA-i.

Ova specijalna jedinica ima tri odsjeka, a to su antiteroristički odsjek “Alfa”, odsjek za operacije “Beta” i odsjek za podršku “Gama”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA