Ponovo otvorena ruska prodavnica u Njemačkoj koja je izazvala haos

559

Ruski diskont “Mere” u njemačkom Lajpcigu danas je ponovno otvorio svoja vrata kupcima nakon što je u ponedjeljak i utorak bio zatvoren zbog nestašice robe.

Do nestašice je došlo zbog navale kupaca koji su razgrabili robu zbog niskih cijena.

Iza prodavnice “Mere” stoji Torgservis, prvi ruski lanac trgovina na zapadnoevropskom tržištu. Svoju prodavnicu u Lajpcigu zatvorio je nakon samo pet dana.

Torgservis je prošle srijede otvorio svoju prvu trgovinu u istočnom dijelu Njemačke. Njihov glavni adut su niske cijene – niže i od onih u najvećim njemačkim diskontima poput Lidla, Aldija i Norme.

Pola kile mesa jeftinije od jednog eura

Primjera radi , pola kilograma mljevenog mesa spremnog za pečenje u “Mereu” stoji tek 99 centi, dok litra mlijeka košta jednu marku.

– Poštovani kupci, zbog jako velike potražnje naša je prodavnica zatvorena 4. i 5. februara. Reagovali smo jako brzo, ali morali smo zaključiti da i našim dobavljačima treba neko vrijeme da napune police. S najnižim cijenama za vas smo ponovno otvoreni 6. februara od 9 časova – stoji u poruci koja je dočekala kupce na ulaznim vratima trgovine u Lajpcigu.

Neki njemački mediji sumnjaju da je trgovina zatvorena zbog nekih proizvoda koji možda ne zadovoljavaju standarde kvalitete hrane koje propisuju strogi evropski zakoni. U Torgservisu kažu da im svi proizvodi zadovoljavaju standarde EU-a i da većinom dolaze, osim iz Njemačke, iz dvije susjedne države – Poljske i Češke.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA