Počeo Evropski omladinski olimpijski festival! (FOTO)

1097

Svečanom ceremonijom, na sarajevskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”, otvoren je Evropski omladinski olimpijski festival (EJOF).

EЈOF je najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina, koji se organizuje svake dvije godine, u vidu ljetnog i zimskog festivala, a domaćini ovogodišnje manifestacije su gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo.

Mladi sportisti iz 46 evropskih zemalja, njih više od 1 500, takmičiće se u osam sportova i to alpskom skijanju, biatlonu, nordijskom skijanju, snoubordingu, umjetničkom klizanju, brzom klizanju, hokeju i karlingu.

Festival je otvorio predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Takmičari već na borilištima

Mladi olimpijci od 14 do 18 godina već su stigli na borilišta. Olimpijski centar “Jahorina” je spremno dočekala Evropske olimpijske igre mladih. Staze su, kažu, urađene po svijetskim standardima, a uprkos toplom vremenu i sunčanim danima, snijega ima sasvim dovoljno da se tamičenja održe na zavidnom nivou.

– Jahorina apsolutno spremno dočekuje EJOF, staze su spremne, staze su prepune, imamo preko pet hiljada skijaša, a borilišta spremno dočekuju 1080 tamičara koji su došli danas na Jahorinu – rekao je Dejan Ljevnaić, direktor OC “Jahorina “

Pripremni treninzi, jutros su već počeli. Reprezentacija Srbije na EJOF-u imaće svoja tri predstavnika. Zoja Grbović nosiće zastavu Srbije na otvaranju, a svoje umjeće pokazaće u alpskom skijanju.

– Do sada sam nastupala na pionirskom takmičenju svijetskog ranga, ali ovo sada je prvo ozbiljno takmičenje u ovoj kategoriji – kaže Zoja Grbović, reprezentativka Srbije.

– Staze su jako dobro pripremljene, Zoja je spremna, radili smo jako obimne i dobre pripreme, jer smo počeli sa treninzima u avgustu mjesecu – rekao je Srđan Šabanović, trener Olimpijskog tima Srbije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA