Pakistanac “zaglavio” na aerodromu u Zagrebu

421

Državljanin Pakistana prije dva dana doletio je avionom “Air Serbia” iz Beograda u Zagreb, na aerodrom “Franjo Tuđman”. Granična policija odbila ga je pustiti u Republiku Hrvatsku i od tad je na ničijoj zemlji.

U Hrvatsku ne može, iz Hrvatske ne želi.

Tako barem kaže policija. Dva izvora kažu da je Pakistanac na aerodromu već četiri dana. I da se igra skrivača s policijom. Pokušavaju ga deportovati iz Hrvatske, ali im to nikako ne uspijeva. Doputovao je iz Beograda letom “Air Serbia”, koja ga je prema međunarodnim sporazumima dužna vratiti nazad.

– Pristane otići, nabave mu kartu za Beograd, a on se u zadnji trenutak predomisli – kaže izvor sa zagrebačkog aerodroma.

Državljaninu Pakistana odbijen je ulazak u Hrvatsku. Policija tvrdi da nije zatražio azil.

– Obavljenom graničnom kontrolom nad pomenutim državljaninom Pakistana utvrđeno je da nije opravdao svrhu i uslove namjeravanog boravka u Republici Hrvatskoj, stoga mu je odbijen ulazak. Državljanin Pakistana nije zatražio međunarodnu zaštitu niti je tražio pravnu pomoć – poručili su nam iz MUP-a.

Pakistanac se već danima nalazi na aerodromu u prostoru za zadržavanje. Policija nije željela odgovoriti je li tražio advokata i jesu li mu omogućili pravnu pomoć.

Prema izvoru s aerodroma, Pakistanac se nalazi u odvojenoj prostoriji s ležajem. Puštaju ga van samo u vrijeme kada bi se trebao ukrcati na let za Beograd, a kada to odbije, vraćaju ga nazad. Policija ga može i silom ukrcati u avion, ali “Air Serbia” mora poslati obezbjeđenje koji će ga pratiti na letu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA