Osam godina zatvora zbog polnog odnosa sa djetetom!

541

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Kenana Kršu na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina zbog polnog odnosa s djetetom i krivičnog djela oduzimanja djeteta.

Potvrdila je ovo portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić te dodala da je istovremeno kao pomagač u počinjenju krivičnog djela oduzimanja djeteta Jasmin Zunđa osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu i po.

Podsjećamo, djevojčicina majka Emira Basić prijavila je nestanak 17. novembra 2017. godine oko 22 sata. Tvrdila je da je djevojčicu oteo muškarac koji je od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

Kršu su 2016. godine uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog dovođenja u vezu s terorističkim aktivnostima. Prema saznanjima Tužilaštva BiH i SIPA, boravio je kratko u Siriji. Pretresom imovine pronađeno je oružje koje mu je oduzeto. Nakon ispitivanja je pušten na slobodu.

Hapšen je i u januaru 2015. godine kada je napravio incident u džamiji na Staroj Breki, kada je verbalno napao imama Muhameda Velića. Tada se s još jednom osobom pojavio u majici s logom IDIL-a. Privukao je pažnju i kada se na Baščaršiji pojavio u majici s obilježima Islamske države.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA