Oprez zbog magle i odrona

501

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija bez zastoja, a vozačima se savjetuje da budu oprezni zbog magle i odrona.

Posebno izdvajamo putne pravce Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča i Višegrad-Ustiprača-Rogatica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama na kojima je režim vožnje izmijenjen zbog sanacionih radova saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom, čije poštivanje je obavezno.

U FBiH magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Sarajevo-Zenica, Kaonik-Vitez-Novi Travnik, te na području Tuzle, Orašja i Odžaka.

U toku je rekonstrukcija mosta na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok je za teretna vozila ukupne mase veće od sedam i po tona alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu u BiH jutros nema dužih zadržavanja. I dalje je na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse preko graničnog prelaza Brčko-Gunja, zbog nestabilnosti mosta, dok na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor ne saobraća nijedna kategorija vozila dok traju radovi na hrvatskoj strani.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA