Oprez! Mokri kolovozi, magla i poledica!

330

U Republici Srpskoj su svi putni pravci prohodni, vozi se po pretežno mokrim kolovozima, a u višim predjelima ima poledice i vidljivost je smanjena zbog magle.

Saopšteno je ovo iz Auto-moto saveza Republike Srpske iz kojeg su dodali da je u Hercegovini kolovoz suv.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluka, do 30. aprila izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka (pijaca)-Banjaluka (Rebrovac), odnosno kod raskrsnica Bulevara srpske vojske, Bulevara vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, zbog nestabilnosti mosta.

Na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila zbog radova u Hrvatskoj.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA