Od top modela do beskućnice zbog pogrešnog muškarca!

502

Bivša manekenka koja je krasila naslovnice magazina kao što je Vogue i na vrhuncu karijere zarađivala milione dolara godišnje, sad je beskućnica i živi na ulicama Barselone. Razlog je pogrešna odluka, ali i pogrešan muškarac u kojeg je bila zaljubljena.

Nastasia Urbano (57) bila je zaštitno lice poznatog parfema “Opium”, modne kampanje odrađivala je rame uz rame sa supermodelima kao što je Linda Evangelista i večerala je sa Jackom Nickolsonom i Andyem Warholom 80-ih godina prošlog vijeka.

Sa samo 20 godina španska ljepotica već je bila poznato ime u Evropi te se preselila u Njujork, gdje je potpisala ugovor sa slavnom agencijom Ford Models, piše Daily Mail.

Nastasia je svoju modnu karijeru započela u Barseloni, da bi kasnije, kao model za vrhunske brendove, radila za Revlon i Yves Saint Laurent.

Uživala je u velikom uspjehu s obe strane Atlantika i živjela je život o kojem mnogi mogu samo da sanjaju.

– Bila sam u svim časopisima i svi su me voljeli. Davali su mi milion dolara godišnje za 20 dana rada, nekoliko godina – rekla je.

Večerala sam sa Jackom Nickolsonom, sljedeći dan već se družila sa Andyem Warholom ili Romanom Polanskim. Izlazila je sa Melanie Grifit, Donom Johnsonom.

– Trebalo je da idem i na vjenčanje Madone i Seana Penna jer je glumac David Keith bio pozvan, a ja sam tada izlazila s njim, ali toliko smo bili mamurni da nismo mogli da ustanemo tog dana. Imala sam sve, živjela sam kao kraljica – priča nekadašnja najpoželjnija žena svijeta.

Nastasia kaže da joj se život promijenio nakon što je upoznala muškarca koji je postao njen muž i otac njene djece. Tvrdi da je ona finansirala njihov životni stil i kraju “ostala bez ičega osim odjeće na sebi”.

– Jedino dobro iz te veze su moja djeca, sve ostalo bilo je užasno. Sve je plaćao mojim novcem. Samo dva dana nakon što smo se upoznali, želio je da kupim BMW, a ja sam potpisala ček. Bila sam zaljubljena – rekla je.

Nastasia danas pati od depresije, a kaže kako su je izbacili iz nekoliko stanova jer nije mogla da plaća stanarinu. Ovih dana spava na kaučevima prijatelja ili na ulici, odnosno u predvorjima banaka u kojima automatska vrata omogućuju korisnicima pristup bankomatima.

– Želim da živim, ne samo da preživljavam. Želim da me djeca vide u drugačijem svijetlu. Želim da se oporavim kao osoba, kako bi se ponosili sa mnom. Umorna sam od preživljavanja i traženja novca. Ljudi oko mene su nestali, svi odlaze i nisam iznenađena – zaključila je.

Nakon što su čuli njenu priču, grupa njenih bivših kolega odlučila je da joj pomogne da ponovno stane na noge. Bivša kolegica manekenka Ruth Shuler rekla je da je bila šokirana kad je čula šta joj se dogodilo.

– U šoku sam. Niko to nije očekivao. Bili smo na nivou princeza, ali ona, ona je bila na nivou boginje. Sjećam je se kao introvertne osobe, jako lijepe i jako velikodušne. Skupljamo još ljudi. Prvo moramo da razgovaramo s njom da vidimo kako je i šta joj treba – dodala je.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA