Obustavljen rad Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta

509

Dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Borislav Cicović obustavio je danas rad ove visokoobrazovne institucije, zbog, kako je saopštio, pogoršanja uslova u objektu u kojem se fakultet nalazi.

Cicović je, u dopisu dostavljenom medijima, pojasnio da je nakon preseljenja tog fakulteta u prostorije Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu došlo do nesuglasica sa dekanima pomenuta dva fakulteta, u vezi sa troškovima koje bi trebalo da snosi Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta.

– Nakon nesuglasica oko podjele troškova, Fakultetu fizičkog vaspitanja isključena je struja i zaključane su učionice. Time je faktički rad fakulteta onemogućen na najgori mogući način, u vrijeme ispitnog roka gdje je studentima onemogućeno nesmetano djelovanje na fakultetu, i paralisanje niza službi u sklopu fakulteta – naveo je Cicović.

Dekan je izvijestio rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Upravni odbor univerziteta kao jedine organe koji upravljaju imovinom ove visokoobrazovne institucije.

Cicović je istakao da mu je rektor odgovorio “da nije u mogućnosti da kao lice koje ima takve ingerencije naredi obustavu samovolje dva dekana”.

– Iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu uspjeti prevazići novonastalu situaciju u skladu sa zakonom i na organima Univerziteta, kao jedinim ovlaštenim instancama, a ne putem samovolje pojedinih dekana, a sve s ciljem očuvanja ugleda i jedinstva Univerziteta kao javne visokoškolske ustanove Republike Srpske, kako fakultet ne bi ostao i dalje u blokadi – jasan je Cicović.

Ovaj dopis dostavljen je i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću, ministru za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđanu Rajčeviću, gradonačelniku Istočnog Sarajeva Nenadu Vukoviću, kao i načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. Не само да обуставе рад него да га затворе.Зашто уопште школујете и са каквим квалитетом те младе људе?Можда да у Њемачкој буду слуге у старачким домовима.Само их заваравате да сте их нешто научили.

Comments are closed.