U novoj sezoni Formule 1 više neće biti tima Zauber, koji je preimenovan u Alfa Romeo Rejsing.

Dugoročno partnerstvo između kompanije Zauber i brenda Alfa Romeo kao glavnog sponzora pokrenuto je 2018. Tokom proteklih godinu dana ekipa je neprestano napredovala i završila prošli šampionat na osmom mjestu.

Period saradnje je produžen, pri čemu su vlasnici i rukovodioci kompanije Zauber ostali nepromijenjeni i nezavisni. Alfa Romeo Rejsing imaće ambiciju postizanja najviših rezultata u takmičenju koje predstavlja vrhunac motorsporta. Aduti ekipe na pisti biće svjetski šampion iz 2007. godine Kimi Raikonen i mladi Antonio Đovinaci.

– Imam to zadovoljstvo da najavim da u novi šampionat ulazimo pod nazivom Alfa Romeo Rejsing. Nakon pokretanja saradnje sa našim glavnim sponzorom, brendom Alfa Romeo, naš tim je fantastično napredovao u tehničkom, komercijalnom i sportskom smislu. Ovo je povećalo motivaciju svakog člana, bilo da se nalazi u pit-stopu ili u sjedištu u Švajcarskoj, jer smo vidjeli kako se vrijedan rad koji smo uložili odrazio kroz naše rezultate. Nastavljamo sa namjerom da razvijamo svaki segment našeg tima, istovremeno omogućavajući da nas naša strast koju gajimo prema trkama, tehologiji i dizajnu gura naprijed – rekao je direktor ekipe Frederik Vaser.

Samo godinu dana nakon svog osnivanja, 24. juna 1910. godine, Alfa Romeo je debitovao na zvaničnom takmičenju, osvojivši prvu trku na vrijeme u Modeni.

Od tada, sportska legenda brenda gradila se kroz niz trijumfa i postolja na mnogim međunarodnim šampionatima, uključujući i Formulu 1.

U 2019. bolidi tima Alfa Romeo Rejsing ponijeće djetelinu sa četiri lista, oznaku koja je stekla svoj ugled kroz istoriju i koja je od 1923. simbol najbržih Alfa Romeo modela.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA