Naučnici: Seks je bolji u hotelima nego kod kuće

437

Naučnici tvrde da je seks bolji u hotelima, nego kod kuće, a jedan od glavnih razloga je novo okruženje koje stimuliše proizvodnju dopamina, hormona sreće.

Istraživanje koje je sprovedeno 2018. godine pokazalo je da gotovo polovina Amerikanaca smatra da je seks bolji u hotelu, nego kod kuće, a glavni razlog je faktor novog okruženja.

Udaljavanje od vlastite spavaće sobe u kojoj inače imate seks s partnerom i boravak u novom, nepoznatom okruženju uzbudljivo je samo po sebi, pojašanjavaju naučnici.

Druga istraživanja su pokazala da novo okruženje u ljudskom mozgu stimuliše proizvodnju dopamina, hormon koji ima veliku ulogu u seksualnom uzbuđenju i koji povećava užitak.

Osim toga, hotelske sobe parovima su asocijacija na odmor i bijeg od svakodnevnog stresa koji umanjuje seksualni nagon. Naučnici tvrde da privatnost hotelske sobe seksualno iskustvo čini opuštenijim i ugodnijim.

Seksualna terapeutkinja Marisa Nelson kaže da parovima čiji su brakovi u krizi često predlaže boravak u hotelu. Pojašnjava da uopšte ne moraju putovati ni ići daleko jer im sugeriše odmor koji traje nekoliko dana, a tokom kojeg imaju priliku ponovo se povezati i biti intimni.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA