Najzad su postale dostupne i prve zvanične fotografije osme sezone “Igre prijestola”, pomoću kojima nam HBO nudi prvi pogled na naše omiljene i manje omiljene karaktere.

Koliko će ih ostati do finala serije? Pa, sudeći po dosadašnjoj praksi, vjerovatno vrlo malo. Za sada se možemo diviti prelijepim kostimima, zajedničkoj fotografiji tetke i njenog nećaka i samo se pitati šta će uslijediti.

Inače, završnu sezonu će činiti šest ekstra dugih epizoda koje će se više izgledati “kao šest filmova”, ali to još uvijek ne djeluje kao dovoljno vremena da se završi ova duga i komplikovana priča, posebno sada, kada su upleteni i ledeni zombi-zmajevi.

Prvi trejler za posljednju sezonu takođe je ponudio dodatni spekulativni materijal o tome kako bi se stvari mogle završiti i kako bi moć Starkovih mogla potencijalno okončati ovu priču.

Iako će mnogi biti tužni zbog završetka ovog serijala, HBO je već počeo sa produkcijom serije čija će se radnja dešavati prije “Igre prijestola”, a u kojoj glumi Naomi Watts, tako da svakako ima još toga da se ispriča.

U nastavku vas čekaju fotografije na kojima su Jon (Kit Harington), Sansa (Sophie Turner), Arya (Maisie Williams), Dany (Emilia Clarke), Tyrion (Peter Dinklage), Jaime (Nikolaj Coster-Waldau), Cersei (Lena Headey), Bran (Isaac Hempstead Wright) i mnogi drugi.

Podsjećamo, finalnu sezonu će HBO premijerno predstaviti 14. aprila.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA