Načelnik Bileće osuđen zbog poreske utaje

561
Miljan Aleksić

Sud BiH prvostepeno je osudio Miljana Aleksića, aktuelnog načelnika Bileće, na godinu dana uslovno i izrekao mu novčanu kaznu od 20 000 KM zbog počinjenog krivičnog djela poreske utaje.

Kako je saopšteno iz Suda BiH, presuda neće biti izvršena ukoliko Aleksić u roku od tri godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Takođe, Aleksiću je oduzeta protivpravno stečena imovinska korist od 135 884 KM, na koji način je izvršena reparacija štete počinjena krivičnim djelom.

Optuženi je kao direktor firme “Aleksić komerc” iz Bileće izbjegao da plati davanja propisana poreskim zakonodavstvom BiH pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje iznosa obaveza.

Firma “Aleksić komerc” odgovorna je što je kao pravno lice raspolagala protivpravno ostvarenom imovinskom koristi u iznosu od 135 884 KM, koju je u ime, za račun i u korist te firme ostvario Aleksić.

Na ovaj način, pravno lice “Aleksić komerc” počinilo je krivično djelo poreske utaje, te mu je Sud izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10 000 KM, dodaje se u saopštenju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA