Milojević: Igrači napadnuti šipkama i noževima!

571

Direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević je rekao da su igrači danas, u centru Splita, napadnuti metalnim šipkama, palicama i noževima, a najgore je prošao Aleksandro Kralj.

Milojević je otkrio da Kralj, koji je skočio u more kako bi pobjegao od napadača, ima vidljive posljedice sa fakturom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu! (VIDEO)

– Incident se dogodio u kafiću u centru, igrači su bili u civilnim jaknama, a ispod su imali majice kluba. Velika je razlika klupska obilježja, a ne navijačka. Najnormalnije su sjedili, konobar je prepoznao obilježja i obratio se Maksimoviću baš zbog toga. Oni su htjeli da napuste objekat, a onda se pojavila grupa huligana sa šipkama, mislim noževima i palicama – rekao je Milojević na vanrednoj konferenciji u prostorijama VSS.

Kako je naglasio, uprava kluba odlučila je da povuče ekipu i otkaže meč sa Mornarom zbog zabrinutosti za bezbjednost.

– Igrači nisu još krenuli autobusom, čeka se da Kralj dođe iz policije i bolnice – rekao je Milojević, dodavši da ga niko iz Mornara nije kontaktirao.

Milojević je podsjetio da gostovanje Mornara u Beogradu i da su hrvatski vaterpolisti nosili gaće sa oznakama Torcide, poznate navijačke grupe iz Splita.

Zvezdin vaterpolista: Da nisam skočio, ubili bi me!

– Ti isti igrači su igrali u gaćama Torcida, a niko nije napravio problem. Kao predstavnik kluba nikad ne bih dozvolio da neko priđe njima i dođe do incidenta – naglasio je.

Prema njegovim riječima ponosan je što takve stvari ne mogu da se dese u Srbiji.

– Bilo bi me sramota da se nešto loše dogodi u Srbiji. Mi nikada nismo takvu sliku pokazali i nadam se da i nećemo. Dolazilo je i 6 000 navijača na Banjici – dodao je.

Kako kaže, u ovom momentu se samo brine za bezbjednost vaterpolista, a od daljim koracima nije razmišljao.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA