Maradona: FIFA se nije promijenila odlaskom Blatera!

440

Dijego Armando Maradona, jedan od najboljih fudbalera u istoriji fudbala, kritikovao je predsjednika Međunarodne fudbalske federacije Đanija Infantina i istakao da se ta organizacija nije promijenila od odlaska Sepa Blatera zbog korupcijskog skandala.

Blater je 2015. suspendovan sa šest godina van fudbala zbog sumnjive isplate od dva miliona franaka tada prvom čovjeku UEFA Mišelu Platiniju, poslije čega je Infantino došao na čelo FIFA.

Baš pod Infantinovim vođstvom Maradona je postao dio programa “FIFA legende”, ali je ubrzo podnio ostavku nezadovoljan tretmanom.

– Poslao sam pismo Infantinu da kažem da neću više da budem kapiten “FIFA legendi”. Otkad su Blater i Hulio Grandona napustili FIFA ništa se nije promijenilo. Ne poštuju velika imena kao što smo van Basten, Gulit i ja – rekao je Maradona, a prenosi agencija AP.

Argentinac je najavio da bi uskoro mogao mnogo toga da otkrije u funkcionisanju FIFA, kritikujići i visokog funkcionera Zvonimira Bobana.

– Boban je prihvatio loše stvari. Možemo i u ring (na boks prim. aut). Najgore od svega je što je njega poslao Infantino. Nisam momak od 20 godina, imam 58 i ovakve stvari me vrijeđaju, nekad sam im vjerovao – zaključio je on.

Novi izbori za predsjednika FIFA su 5. juna, a Infatino bi trebalo da ima protivkandidata Ramona Vegu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA