Maduro poručio: Ukrali nam milione, a sad nude toalet papir!

514

Nećemo dozvoliti “lažni šou” sa humanitarnom pomoći SAD, izjavio je Nikolas Maduro, predsjednik Venecuele.

– Humanitarna pomoć se pretvorila u šou kako bi se opravdao državni prevrat. To je jeftin šou koji treba da nas ponizi. Oni su blokirali gotovo deset miliona dolara, naše zlato, novac od nafte, a sada nude 20 miliona? Venecuela neće dozvoliti taj lažni šou s humanitarnom pomoći – rekao je Maduro na konferenciji za novinare.

U četvrtak je objavljeno da se prva partija humanitarne pomoći iz SAD već nalazi na granici Kolumbije i Venecuele u sabirnom centru u Kukuti. Riječ je o dva kontejnera od 50 tona i najmanje šest kamiona koji su stigli na taj punkt. Konvoj su pratili automobili nacionalne policije Kolumbije.

– Ako želite da pomognete, oslobodite novac koji ste blokirali našoj zemlji. Ukrali su novac, a sada nam nude toalet-papir – rekao je Maduro.

Ranije su predstavnici Huana Guaida, samoproglašenog privremenog predsjednika Venecuele, saopštili da će 14. februara u Vašingtonu biti održana međunarodna konferencija za prikupljanje humanitarne pomoći Venecueli.

Predsjednik venecuelanskog parlamenta Huan Gvaido se proglasio za šefa države 23. januara, a SAD i niz drugih zemalja su ga podržale, zatraživši od Madura da ne dopusti nasilna dejstva protiv opozicije. Maduro je saopštio da je on ustavni predsjednik, a Guaida je nazvao “američkom marionetom”. Rusija, Kina i druge zemlje podržale su Madura kao zakonitog predsjednika Venecuele.

Predsjednik Venecuele je ponovo potvrdio da je spreman za održavanje prevremenih parlamentarnih izbora u toj zemlji.

– Predlažem prijevremene izbore za Nacionalnu skupštinu i ratifikovaću ih – rekao je Maduro.

On je dodao da želi da vidi ljude koji će glasati za novi Parlament koji će doprinijeti stabilizaciji zemlje.

– Kakav je prioritet žena i muškaraca u Venecueli? Izbori? Mislim da nisu. Prioritet žena i muškaraca Venecuele su obnova ekonomije i ekonomski rast, preporod. Drugi prioritet je mir. Treći prioritet su politička i institucionalna stabilnost – naglasio je venecuelanski lider.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA