Krivična prijava protiv učenika koji je žigosao vršnjake

473

Protiv učenika zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, koji je žigosao prijatelje iz razreda utisnuvši im vrhom upaljača oblik slova “U”, podnesena je krivična prijava.

Otac učenice je rekao da je ona danas primila nove prijetnje, i to od kolege iz razreda, koji joj je prišao u školi i rekao da neće biti sigurna dok hoda ulicom i da ne smije nikome ništa prijaviti.

Rekao je da zove direktora, ali da mu se ne javlja, te da će otići u školu.

Učenik prvog razreda Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole učenici je upaljačem utisnuo slovo “U” na ruku, a drugog učenika žigosao po vratu.

Sve se događalo za vrijeme nastave.

Otac petnaestogodišnje učenice ispričao je da je maloljetni nasilnik prije žigosanja od njegove kćeri zatražio 10 kuna i zaprijetio da će joj zapaliti jaknu.

Tinejdžerka mu je dala novac, ali joj je on ipak spalio jaknu. Zatim joj je u učionici pokušao utisnuti užareni predmet u lice, ali se djevojka uspjela izmaći, da bi joj potom žigosao ruku, dvaput.

Ministarstvo nauke i obrazovanja Hrvatske juče je u ovu zadarsku školu uputilo prosvjetnu inspekciju, a načelnik zadarske kriminalističke policije Boro Mršić rekao je da je policija o ovom slučaju obaviještena od medija.

Direktora zadarske Ekonomsko-birotehničke škole Jozo Dragić izjavio je da nije riječ o “posebno teškom djelu” i da je u pitanju bila “samo dječija igra”, te da se “takvi mali incidenti događaju” posljednjih godina otkako su u školu počeli da se upisuju učenici po individualizovanom i posebnom programu, odnosno, kako je rekao, “učenici sa poteškoćama u razvoju”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA