Prvi čovjek kompanije FIAT Chrysler Automobiles Majkl Menli najavio je novu strategiju koja bi trebalo da poljuljani Maserati postavi na čvrste osnove.

Italijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila zapao je u krizu koja je kulminirala 2018. padom interesovanja kupaca na dva najvažnija tržišta – u SAD i Kini.

Prodaja koja je daleko od očekivane i planirane ugrozila je poslovanje Maseratija. Pored manjka novih modela, ključna greška je bila pozicioniranje na tržištu, smatra direktor FCA, Majk Menli.

– FCA je pogriješila što je promovisala Maserati skoro kao “brend za široke mase”. Druga greška je sjedinjenje Maseratija i Alfa Romea pod isti krov. Oporavak neće biti lak, ali imamo strategiju za spas Maseratija – jasan je Menli.

Prvi korak je vraćanje Harald Vestera na čelo kompanije. Vester je dobio zadatak da formira novi menadžment, a kako izvještava Autocar, među novim ljudima je Žan-Filip Lelup iz Ferrarija koji će biti na čelu novog odjeljenja nazvanog Maserati Commercial. Tu je i Al Gardner koji je promovisan u šefa Maseratija u Sjevernoj Americi.

Jedan od problema italijanskog proizvođača luksuznih sportskih automobila je prosječna starost njegovih modela.

Tako su aktuelni Maserati GranTurismo i GranCabrio, uz povremena “osvježenja”, na tržištu već 11 godina, dok su trenutne generacije limuzina Ghibli i Quattroporte predstavljene prije pet godina. Najmlađi model u ponudi, SUV Levante, iako star svega dvije godine, u 2018. je zabilježio znatan pad prodaje.

Takođe, nije poznato ni da su planovi o lansiranju novih modela, koje je pred smrt prošlog ljeta iznio bivši direktor FCA, Serđo Markione, još aktuelni.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA