Kolovozi mokri i klizavi, oprezno zbog odrona i jakog vjetra

297

Saobraćaj u BiH jutros se odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a vozačima se savjetuje da budu oprezni zbog povećane opasnosti od odrona i povremeno jačih udara vjetra.

To se, prije svih, odnosi na područje Bosanskog Petrovca, Bugojna, Livna i Tomislavgrada, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zastoja i posebnih ograničenja jutros nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije poštivanje je obavezno.

Na auto-putu “9. januar” Banjaluka – Doboj na petlji “Mahovljani” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica – Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, dok će na regionalnom putnom pravcu Obudovac – Lončari dolaziti do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje pješačke staze.

Na području FBiH u toku su radovi u tunelu Vranduk pa vozila saobraćaju naizmjenično na magistralnom putu Zenica – Nemila.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. Iz bezbjednosnih razloga zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko – Gunja, dok je zbog radova na hrvatskoj strani i dalje na snazi obustava saobraćaja na graničnom prelazu Novi Grad – Dvor.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA